RESVERATROL JAKO HLAVNÍ ÚČINNÁ LÁTKA PRODUKTŮ ACTIVCELL A ACTIVRESVERATROLSA SE NACHÁZÍ HLAVNĚ VE SLUPKÁCH A JADÉRKÁCH MODRÉ RÉVY, SLUPKÁCH A JADÉRKÁCH ČERNÉHO RYBÍZU, V GRAPEFRUITU A ČERVENÉM VÍNĚ. RESVERATROL PATŘÍ MEZI VELMI SILNÉ ANTIOXIDANTY A JAKO ANTIOXIDANT VYKAZUJE ŠIROKÉ PROTEKTIVNÍ PŮSOBENÍ NA BUŇKY, TKÁNĚ, ORGÁNY A CELÝ ORGANISMUS.

Resveratrol velmi příznivě ovlivňuje:

1. metabolismus lipidů

2. chrání srdečně cévní systém, brání nadměrnému sráženlivosti krve

3. snižuje napětí cév, brání oxidaci cholesterolu

4. má pozitivní vliv na prevenci rakoviny prostaty

5. významný účinek proti řadě typů zhoubně nádorových onemocnění (blokuje všechny postupné procesy, během nichž se zdravá buňka mění na buňku rakovinovou)

6. zesiluje účinek některých antiretrovirových léků

7. má schopnost zpomalovat proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních, např Alzheimerova choroba a jim podobné.

8. je 20x silnější než vitamín C

9. je 5x silnější než betakaroten

10. má 50x vyšší antioxidační účinek než vitamin E

11. má schopnost bránit stárnutí buněk a celého organismu

12. významně posiluje tělesný antioxidační systém, čímž prodlužuje život a působí blahodárně na lidské zdraví

13. je maximálně bezpečný, při užívání nebyly prokázány vedlejší účinky

Resveratrol – podrobnější informace, zajímavosti, fakta

V roce 1981 japonští vědci identifikovali resveratrol a brzy poté se zkoumání účinků resveratrolu na lidský organismus stalo předmětem odborných studií vědců z mnoha zemí světa a trvá doposud ..

Práce Davida Sinclaira, PhD, na Harvard University ukázala, že resveratrol ovlivňuje činnost genů produkujících sirtuin (skupina sedmi genů spojených s procesem stárnutí, přezdívané “geny dlouhověkosti”. Klíčem pro prodloužení života je zvýšení aktivity genu, SIR1.Tyto geny mají za úkol regulovat četné biologické procesy a opravovat poškozenou DNA).

Sirtuiny jsou považovány za molekuly s blahodárným účinkem na zdraví a se zázračným efektem na prodloužení života. Zdá se, že dělá dědičnou informaci odolnější k poškození a to má na délku života přímo blahodárný vliv. Sirtuin tedy chrání před poškozením DNA a brání tak škodám, které v našich buňkách s postupujícím věkem páchají například volné radikály.

Vědci se tedy zaměřili na hledání látek, které zvyšují aktivitu genu SIRT1 v lidských buňkách a ze všech srovnání vyšel jako nejúčinnější právě resveratrol, zvyšující aktivitu 13x ..

Právě v účincích resveratrolu vidí Sinclair vysvětlení pro tzv francouzský paradox. Za tímto označením se skrývá fakt, že Francouzi trpí asi o 40% nižším výskytem kardiovaskulárních chorob, než jaký by odpovídal množství tuku, které konzumují v potravě. Na rozdíl od jiných milovníků tuků popíjejí Francouzi ve zvýšené míře červené víno a Sinclair je přesvědčen, že resveratrol aktivuje v těle francouzských milovníků červeného vína geny pro sirtuiny. Buňky, které by jinak byly nezdravým životním stylem vážně poškozeny, mají díky sirtuinům šanci na “zhojení” a přežití. Namáhané tkáně jako je srdeční sval nebo neurony mozku díky tomu vydrží více.

Tým italských vědců vedený neurologem Allessandrem Cellerinem z Scuola Normale Superiore v Pise i otestoval resveratrol na obratlovcích. Vybral si k tomu zvláštní tropickou rybu Nothobranchius furzeri, která je považována za obratlovce s nejkratším životem.Obvykle umírá na sešlost stářím ve věku pouhých 3 měsíců. Cellerino popsal jepice život této ryby v roce 2003 a už tehdy ji navrhoval jako vynikající laboratorní model pro výzkum stárnutí (například myš se dožívá v laboratorních podmínkách věku kolem 2 let a výzkum jejich dlouhověkosti je během na dlouhou trať). Celkem 150 ryb krmil potravou rozličně obohacenou o resveratrol a pozoroval u nich nejen prodloužení života, ale i zlepšení zdravotního stavu a větší vitalitu. Vysoké dávky resveratrolu prodlužovaly rybám život až o 50%. Ryby nebyly tak sklerotické, více si pamatovaly. Pitva prokázala, že mají v mozku více neuronů.

Dosavadní výzkumy tedy prokázaly, že resveratrol účinně a mnohostranně chrání srdečně cévní systém tím, že snižuje napětí cév, brání oxidaci “špatného” cholesterolu, brání nadměrné srážlivosti krve a významně posiluje tělesný antioxidační systém, dá se opravdu říci, že prodlužuje život. Neobyčejně významný je i vliv resveratrolu proti řadě typů zhoubně nádorových onemocnění, který spočívá v tom, že resveratrol blokuje všechny postupné procesy, během nichž se zdravá buňka mění na buňku rakovinovou.

Resveratrol je podle vzájemné shody odborníků staletími ověřenou účinnou látkou, jen donedávna se ji nepodařilo odhalit, protože její účinky byly nezřetelné naopak negativním působením velkého množství alkoholu silných pijáků vína.

RESVERATROL NAJDETE V PRODUKTECH ACTIVCELL A ACTIVRESVERATROL.